BUSINESS ANALIST PORTBASE

Focus: businessanalyse

Een bestaand systeem herbouwen: dat was het plan. Als business analist keek ik hoe we dat opnieuw konden bouwen zonder de hele organisatie te veranderen. Ik deed dat door kritisch te kijken naar de gebaande paden en door te dringen tot de kern van de zaak. Uiteindelijk was de beste oplossing het op een andere manier aan te vliegen, waardoor het makkelijker bleek te zijn voor iedereen. Mijn aanjagende rol zit ‘m dan in het MT een spiegel voorhouden. In de zin van niet vasthouden aan wat we willen, maar kijken wat we hebben. En daarop voortborduren.

Als groepswerker probeer ik iedereen hierbij te betrekken. Mensen het podium te geven. Klaar te staan voor vragen. Ik vind het leuk om onderdeel uit te maken van zo’n team en het traject te vertalen naar werkbare bedrijfsprocessen. Dus meer het grote geheel bezien: volgen we het goede pad nog, hebben we de visie nog, klopt het verhaal? Ik ben heel goed in staat te luisteren en de vertaalslag te maken van business naar IT. Overzicht te houden en keuzes te maken. Het zijn die vaardigheden die ik inbreng om iets tot een succes te maken.