BUSINESS ANALIST PORTBASE

Focus: ketenintegratie

Dit project draaide om de uitvoering van de douaneverplichtingen na de Brexit. Er waren verschillende organisaties met een eigen manier van werken, die moesten aansluiten op een standaardapplicatie. Dat knelt altijd ergens. Ik ben aan tafel gaan zitten met klanten om hun informatiebehoefte op te halen en processen te verduidelijken. Met als doel hoe werken die verschillende systemen nou zo met elkaar samen, dat ze er de meeste winst bij behalen. Een gestructureerd implementatieplan en testscenario’s leidden uiteindelijk tot diverse succesvolle aansluitingen.

Iedereen in de logistieke keten heeft zo z’n eigen rol. Aan de ene kant de uitvoeringsorganisatie, die moet voldoen aan de juiste wet- en regelgeving en op zoek is naar hulpmiddelen om dit goed te uit te voeren. Aan de andere kant IT, die heel goed hulpmiddelen kan maken, maar niet altijd beseft welk probleem er echt moet worden opgelost. Die werelden verbinden in de zin van ‘daar is een probleem, hier is de oplossing’: dát vind ik heel gaaf! Ik zeg altijd: laten we aan de slag gaan. Geef me de kaders. Geef me de ruimte. En vertrouw erop dat ik het regel.